Červený olej
Suroviny:
1 dl oleja, 1/2 lyžičky červených čili papričiek.
Príprava:
Olej zohrejeme, pridáme čili papričky a krátko osmažíme. Červený olej zlejeme do fľaštičky. Používame na prípravu jedál v čínskej kuchyni.
Čínska omeleta VDM
Suroviny:
2 lyžičky karí (curry), 1 lyžička mletého bieleho korenia, 1/2 lyžičky rasce, 1 lyžica sójovej omáčky, feferóny, panenský olivový olej, med, horčica, zelenina z celej záhrady, mlieko.
Príprava:
Vajcia rozšľaháme a primiešame koreniny a sójovú omáčku. Zmes smažíme pri nizkej teplote, v strede necháme vajce v polotekutom stave. Na tanieri omeletu pokvapkáme medom a olivovým olejom a ozdobíme feferónami. Podávame so zeleninovou oblohou, horčicou a mliekom.
Pridal(a): VooDooMan
Čínske špagety
Suroviny:
400 g kuracích pŕs, 400 g špagiet, 100 g bambusových výhonkov, mrkvu, pór, cesnak, červenú a zelenú papriku, dva strúčiky cesnaku, olivový olej, sójovú omáčku, soľ, mleté čierne korenie, zázvor.
Príprava:
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja. Mäso aj s marinádou vysypeme na rozpálenú panvicu s olivovým olejom. Opražíme, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, okoreníme, osolíme, pridáme jednu lyžičku zázvoru. Medzitým uvaríme špagety polámané na polovice. K mäsu pridáme na rezance nakrájanú mrkvu, papriku a pór. Chvíľu podusíme a podľa potreby podlejeme vodou. Scedené špagety pridáme do mäsovej zmesi. Premiešame, dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.
Pridal(a): dusan
Dusený zeler na čínsky spôsob
Suroviny:
400 g zeleru, 1 cibuľa, 30 g masti, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička Solamylu, 1 lyžička karí, 1 lyžička worcesterskej omáčky, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, mäsový vývar.
Príprava:
Zeler očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu posekanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme rozotrený cesnak, postrúhaný zeler a opražíme. Potom zaprášime Solamylom, pridáme karí, worcesterskú omáčku, mletú červenú papriku a mleté čierne korenie, opražíme, podlejeme a udusíme do mäkka.
Tan čchao-fan (ryža s vajcom a pórom)
Suroviny:
1 pór, 4 vajcia, 400 g uvarenej ryže, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie.
Príprava:
Pór pokrájaný na kolieska krátko opečieme na olivovom oleji a necháme ho odkvapkať z oleja. Vajcia rozmiešame so soľou, mletým čiernym korením a karí korením a urobíme z nich praženicu. Vidličkami roztrhanú praženicu necháme odkvapkať. Uvarenú ryžu opražíme na oleji a necháme odkvapkať. Pór, praženicu a ryžu zmiešame dohromady.
Pridal(a): Katka z Prietržky
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Múčne, zeleninové, bezmäsité jedlá
Červený olej, Čínska omeleta VDM, Čínske špagety, Dusený zeler na čínsky spôsob, Tan čchao-fan (ryža s vajcom a pórom). Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001
Metropoly
Info Čína
Okolie
Afganistan, Azerbajdžan, Bangladéš, Bhután, Hong Kong, India, Irak, Irán, Japonsko, Južná Kórea, Kazachstan, Kirgizsko, KĽDR, Mongolsko, Nepál, Pakistan, Rusko, Srí Lanka, Tadžikistan, Taiwan, Tibet, Turkménsko, Uzbekistan