Receptár.Sk., Čína. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Čína:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Múčne, zeleninové, bezmäsité jedlá

Červený olej, Čínska omeleta VDM, Čínske špagety, Dusený zeler na čínsky spôsob, Tan čchao-fan (ryža s vajcom a pórom). Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Červený olej
Suroviny:
1 dl oleja, 1/2 lyžičky červených čili papričiek.

Príprava:
Olej zohrejeme, pridáme čili papričky a krátko osmažíme. Červený olej zlejeme do fľaštičky. Používame na prípravu jedál v čínskej kuchyni.

Čínska omeleta VDM
Suroviny:
2 lyžičky karí (curry), 1 lyžička mletého bieleho korenia, 1/2 lyžičky rasce, 1 lyžica sójovej omáčky, feferóny, panenský olivový olej, med, horčica, zelenina z celej záhrady, mlieko.

Príprava:
Vajcia rozšľaháme a primiešame koreniny a sójovú omáčku. Zmes smažíme pri nizkej teplote, v strede necháme vajce v polotekutom stave. Na tanieri omeletu pokvapkáme medom a olivovým olejom a ozdobíme feferónami. Podávame so zeleninovou oblohou, horčicou a mliekom.

Pridal(a): VooDooMan

Čínske špagety
Suroviny:
400 g kuracích pŕs, 400 g špagiet, 100 g bambusových výhonkov, mrkvu, pór, cesnak, červenú a zelenú papriku, dva strúčiky cesnaku, olivový olej, sójovú omáčku, soľ, mleté čierne korenie, zázvor.

Príprava:
Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja. Mäso aj s marinádou vysypeme na rozpálenú panvicu s olivovým olejom. Opražíme, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, okoreníme, osolíme, pridáme jednu lyžičku zázvoru. Medzitým uvaríme špagety polámané na polovice. K mäsu pridáme na rezance nakrájanú mrkvu, papriku a pór. Chvíľu podusíme a podľa potreby podlejeme vodou. Scedené špagety pridáme do mäsovej zmesi. Premiešame, dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.

Pridal(a): dusan

Dusený zeler na čínsky spôsob
Suroviny:
400 g zeleru, 1 cibuľa, 30 g masti, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička Solamylu, 1 lyžička karí, 1 lyžička worcesterskej omáčky, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, mäsový vývar.

Príprava:
Zeler očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu posekanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme rozotrený cesnak, postrúhaný zeler a opražíme. Potom zaprášime Solamylom, pridáme karí, worcesterskú omáčku, mletú červenú papriku a mleté čierne korenie, opražíme, podlejeme a udusíme do mäkka.

Tan čchao-fan (ryža s vajcom a pórom)
Suroviny:
1 pór, 4 vajcia, 400 g uvarenej ryže, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie.

Príprava:
Pór pokrájaný na kolieska krátko opečieme na olivovom oleji a necháme ho odkvapkať z oleja. Vajcia rozmiešame so soľou, mletým čiernym korením a karí korením a urobíme z nich praženicu. Vidličkami roztrhanú praženicu necháme odkvapkať. Uvarenú ryžu opražíme na oleji a necháme odkvapkať. Pór, praženicu a ryžu zmiešame dohromady.

Pridal(a): Katka z Prietržky

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001