Turecká slepačia polievka
Budeme potrebovať:
1 menšia sliepka, žalúdok, srdce a pečeň zo sliepky, 100 g ryže, 3 vajcia, šťava z citróna, Podravka (Vegeta), soľ.
Postup práce:
Rozštvrtenú sliepku vložíme aj s vnútornosťami do osolenej vody a varíme na miernom ohni. Vnútornosti vyberáme podľa toho, ako sa uvaria. Napokon vyberieme slepačie mäso, vykostíme a spolu s vnútornosťami nakrájame na malé kúsky. Vývar precedíme, pridáme umytú ryžu, uvaríme a odstavíme, aby vývar trochu vychladol. Zvlášť vyšľaháme žĺtky s citrónovou šťavou a so soľou. Pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielok, primiešame a za stáleho šľahania vlejeme do polievky. Nakoniec pridáme nakrájané mäso, vnútornosti a ochutíme Podravkou.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Turecká slepačia polievka
Recept zo stránky DCT.sk/Recepty
Dovolenka/Letoviská
Južné pobrežie, Severné pobrežie
Okolie
Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bahrajn, Bosna A Hercegovina, Bulharsko, Cyprus, Čierna Hora, Dubai, Egypt, Francúzsko, Grécko, Gruzínsko, Chorvátsko, Irán, Izrael, Jemen, Jordánsko, Juhoslávia, Kanárske Ostrovy, Katar, Kuvajt, Libanon, Macedónsko, Malta, Moldavsko, Omán, Rumunsko, Saudská Arábia, Spojené Arab. Emiráty, Srbsko, Sýria, Španielsko, Taliansko, Tunisko, Ukrajina