Jedlo a pitie
Juhoslovanská kuchyňa sa rôzni podľa regiónov. K národným jedlám patrí Pihtije (bravčová alebo kačacia huspenina), Prsut (parmská šunka), Cevapcici (fašírované mäso na grile), Raznjici (ako naše ražniči) a Sarma alebo Japrak (mäsom plnené kapustné listy). Z múčnikov sú to Lokum (turecký med) a Alva (v mede pomleté orechy). NÁPOJE: V Čiernej Hore sa dopestováva víno, z najznámejších odrôd sú to Ljutomer, Traminer a Riesling. Okrem vína je to pálenka z rôznych druhov ovocia.Ceny niektorých potravín v roku 2008
l minerálka - 0,60 €1l nealko - 0,80 €
0,5l domace Niksicko pivo - 0,35 €
0,7l vino - od 2 €
balena zmrzlina - 0,20 €
kopcek zmrzliny - 0,30 €
1 kg zelenina - cca 0,20 €
1 kg jablka, broskyne - 1,00 €
hrozno - 0,30 €
1 kg melon - 3-8 €
polievka - 1-1,50 €
hotové jedlá - od 2 €
špeciality na grile - od 4 €
ryby - od 6 €
pizza 3-7 €
kava 0,50-1 €
chlieb - 0,30-0,60 €
mlieko - 0,7-1 €
syr - od 0,50 €
Nočný život
Vo väčších mestách a letoviskách sú väčšinou pestré možnosti vyžitia sa v baroch,nočných kluboch, kinách a divadlách. Kiná sú otvorené do 23.00 Hod, nočné kluby do 03.00 Hod a reštaurácie do 24.00 Hod.
Nákupy
Ak nakupujete v devízach, často vám bude ponúkaný 10% rabat. Odporúčajú sa koberce, výšivky, kožené výrobky, topánky, výrobky z ocele a turecký čajový servis. OTVÁRACIE DOBY OBCHODOV: Po-Pia 08.00-12.00 a 17.00-20.00 Hod, So 08.00-15.00 Hod. Obchodné domy a supermarkety vo väčších mestách a turistických centrách sú poväčšine otvorené celý deň ( Po-So 08.00-20.00 Hod).Niektoré supermarkety sú otvorené aj v nedeľu doobeda.