Volské oká na kaukazský spôsob
Postup práce:
Štvrtinu studenej upečenej teľacej obličky nakrájame na kúsky, pridáme rovnaké množstvo nakrájaných uvarených šampiňónov, dáme do hrnčeka a zahustíme pripravenou madeirovou omáčkou. Všetko posypeme červenou paprikou a zohrejeme. Zo 6 vajec pripravíme volské oká, vyberieme ich, nakrájame na kolieska. Do stredu misy uložíme kúsky obličky, okolo nich naukladáme malé párky alebo špekáčiky a obložíme vajcami.
Lobio s vajcom na gruzínsky spôsob
Postup práce:
Nakrájanú zelenú fazuľku a cibuľu osolíme, okoreníme a podusíme na tuku s malým množstvom vývaru. Pridáme petržlenovú vňať, bazalku, oregano a dodusíme. Vlejeme rozhabarkované vajcia a zmes zapečieme.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Recepty národnej kuchyne
Volské oká na kaukazský spôsob; Lobio s vajcom na gruzínsky spôsob. Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001
Info Gruzínsko
Okolie
Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bosna A Hercegovina, Bulharsko, Čierna Hora, Chorvátsko, Juhoslávia, Macedónsko, Moldavsko, Rumunsko, Srbsko, Turecko, Ukrajina