Receptár.Sk., Gruzínsko. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Gruzínsko:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá národnej kuchyne

Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob, Gruzínsky ražeň. Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob
Suroviny:
400 g fazule, 150 g cibule, 10 g slnečnicového oleja, 4 lyžice estragónového octu, soľ, mleté čierne korenie, štipka roztlčenej škorice, 2 roztlčené klinčeky, posekaný kôpor, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, posekané vlašské orechy, 250 g ošúpaných a pokrájaných rajčiakov, 100 g bryndze, 1 lyžica petržlenovej vňate pokrájanej nadrobno, 2 vajcia uvarené natvrdo a kôpor na ozdobenie.

Príprava:
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji za stáleho miešania, pridáme scedenú uvarenú fazuľu a spolu popražíme. Preložíme do porcelánovej misy a zalejeme estragónovým octom so všetkými ďalšími uvedenými prísadami. Všetko dôkladne premiešame a dáme uležať do chladničky. Podávame ozdobené osminkami vajec a vetvičkami kôpru. Pokrm možno vylepšiť kyslou smotanou, pokrájaným pórom, postrúhaným surovým zelerom.

Gruzínsky ražeň
Suroviny:
300 g sviečkovice, 300 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 80 g oleja, 240 g cibule.

Príprava:
Očistené a umyté mäso nakrájame na rovnaké plátky, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pokvapkáme dobre olejom, uložíme do nádoby tak, že vrstvy mäsa striedame s vrstvou na kolieska pokrájanej cibule a necháme 2 hodiny v chlade. Odležané mäso striedavo s cibuľou napichujeme na drievka a na rozpálenom oleji po oboch stranách opečieme.

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001