Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob
Suroviny:
400 g fazule, 150 g cibule, 10 g slnečnicového oleja, 4 lyžice estragónového octu, soľ, mleté čierne korenie, štipka roztlčenej škorice, 2 roztlčené klinčeky, posekaný kôpor, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, posekané vlašské orechy, 250 g ošúpaných a pokrájaných rajčiakov, 100 g bryndze, 1 lyžica petržlenovej vňate pokrájanej nadrobno, 2 vajcia uvarené natvrdo a kôpor na ozdobenie.
Príprava:
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji za stáleho miešania, pridáme scedenú uvarenú fazuľu a spolu popražíme. Preložíme do porcelánovej misy a zalejeme estragónovým octom so všetkými ďalšími uvedenými prísadami. Všetko dôkladne premiešame a dáme uležať do chladničky. Podávame ozdobené osminkami vajec a vetvičkami kôpru. Pokrm možno vylepšiť kyslou smotanou, pokrájaným pórom, postrúhaným surovým zelerom.
Gruzínsky ražeň
Suroviny:
300 g sviečkovice, 300 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 80 g oleja, 240 g cibule.
Príprava:
Očistené a umyté mäso nakrájame na rovnaké plátky, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pokvapkáme dobre olejom, uložíme do nádoby tak, že vrstvy mäsa striedame s vrstvou na kolieska pokrájanej cibule a necháme 2 hodiny v chlade. Odležané mäso striedavo s cibuľou napichujeme na drievka a na rozpálenom oleji po oboch stranách opečieme.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Jedlá národnej kuchyne
Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob, Gruzínsky ražeň. Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001
Info Gruzínsko
Okolie
Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bosna A Hercegovina, Bulharsko, Čierna Hora, Chorvátsko, Juhoslávia, Macedónsko, Moldavsko, Rumunsko, Srbsko, Turecko, Ukrajina