Čorba na moldavský spôsob
Suroviny:
60 g mrkvy, 40 g petržlenu, 60 g cibule, 40 g oleja, 10 g hladkej múky, mletá červená paprika, ocot, 400 g hydinových drobkov, 500 g zemiakov, soľ, 2 dl smotany 12 %.
Príprava:
Mrkvu petržlen a cibuľu pokrájame a opražíme na oleji, pridáme múku a červenú papriku. Nakoniec prilejeme ocot a necháme odpariť. Do vody dáme variť kuracie drobky, pridáme zemiaky a varíme do polomäkka, nakoniec pridáme koreňovú zeleninu a osolíme. Spolu všetko povaríme. Mäkké drobky pokrájame na malé kúsky, vložíme do vývaru a primiešame smotanu. Chvíľu povaríme.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Čorba na moldavský spôsob
Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001
Info Moldavsko
Okolie
Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bosna A Hercegovina, Bulharsko, Čierna Hora, Gruzínsko, Chorvátsko, Juhoslávia, Macedónsko, Rumunsko, Srbsko, Turecko, Ukrajina