Kurča s korením po marocky
Budeme potrebovať:
1500 g kurčaťa, 500 g paradajok, 75 g sušených marhúľ, 6 cibúľ, 125 ml olivového oleja, 2 lyžice medu, 2 čajové lyžičky mletej škorice, 1 čajová lyžička mletého zázvoru, petržlenová vňať, šafran, mleté čierne korenie, soľ.
Postup práce:
Do misky dáme štipku šafranu, prelejeme ho lyžicou vriacej vody a necháme vyluhovať. Kurča dáme do rajnice, poukladáme naň plátky nakrájanej cibule s nasekanými paradajkami. V mise zmiešame nasekanú cibuľu, šafran aj s vodou, sušené marhule, med, škoricu, zázvor, nasekaný petržlen, soľ a korenie. Prilejeme olivový olej, zmiešame a nasypeme na kurča. Zakryjeme pokrievkou a pečieme 90 minút. Šťavu dochutíme a kurča dáme na stôl v rajnici.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Kurča s korením po marocky
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001