Receptár.Sk., Ukrajina. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Ukrajina:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Ukrajinský boršč

Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Ukrajinský boršč
Suroviny:
250 g hovädzieho mäsa, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g červenej repy, 40 g masti, 4 lyžice rajčiakového pretlaku, ocot, 20 g hladkej múky, 200 g zemiakov, 100 g bielej hlávkovej kapusty, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, 2 rajčiaky, 1 strúčik cesnaku, kyslá lahôdková smotana, pažítka.

Príprava:
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a pokrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme. Červenú repu pokrájame na rezance a udusíme , na polovici masti spolu s rajčiakovým pretlakom a trochou octu. Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme zápražku pripravenú zo zvyšku masti a múky, očistené a pokrájané zemiaky, pokrájanú bielu hlávkovú kapustu, bobkový list, mleté čierne korenie a olúpané pokrájané rajčiaky. Všetko spolu uvaríme do mäkka, primiešame pokrájané uvarené mäso so zeleninou a ochutíme rozotreným cesnakom. Do porcií na tanieri pridáme podľa chuti kyslú lahôdkovú smotanu a pokrájanú

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001