DCT.sk/Recepty, Ukrajina. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> DCT.sk/Recepty, Ukrajina:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Ukrajinský boršč

Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty

Ukrajinský boršč
Budeme potrebovať:
250 g hovädzieho mäsa, 100 g červenej repy, 100 g bielej hlávkovej kapusty, 100 g koreňovej zeleniny, 200 g zemiakov 2 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, kyslá lahôdková smotana, 40 g masti, 1 strúčik cesnaku, 20 g hladkej múky, 1 bobkový list, ocot, mleté čierne korenie, soľ.

Postup práce:
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme. Červenú repu nakrájame na rezance a udusíme na polovici masti spolu s paradajkovým pretlakom a trochou octu. Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme zápražku pripravenú zo zvyšku masti a múky. Vložíme očistené a nakrájané zemiaky, nakrájanú bielu kapustu, bobkový list, olúpané paradajky a mleté čierne korenie. Všetko spolu uvaríme domäkka, primiešame nakrájané uvarené mäso so zeleninou a ochutíme rozotretým cesnakom. Do porcií na tanier pridáme podľa chuti kyslú lahôdkovú smotanu a nakrájanú pažítku. Polievka musí byť hustá.


Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.


Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001