Ukrajinský boršč
Budeme potrebovať:
250 g hovädzieho mäsa, 100 g červenej repy, 100 g bielej hlávkovej kapusty, 100 g koreňovej zeleniny, 200 g zemiakov 2 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, kyslá lahôdková smotana, 40 g masti, 1 strúčik cesnaku, 20 g hladkej múky, 1 bobkový list, ocot, mleté čierne korenie, soľ.
Postup práce:
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme. Červenú repu nakrájame na rezance a udusíme na polovici masti spolu s paradajkovým pretlakom a trochou octu. Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme zápražku pripravenú zo zvyšku masti a múky. Vložíme očistené a nakrájané zemiaky, nakrájanú bielu kapustu, bobkový list, olúpané paradajky a mleté čierne korenie. Všetko spolu uvaríme domäkka, primiešame nakrájané uvarené mäso so zeleninou a ochutíme rozotretým cesnakom. Do porcií na tanier pridáme podľa chuti kyslú lahôdkovú smotanu a nakrájanú pažítku. Polievka musí byť hustá.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Ukrajinský boršč
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001
Metropoly
Info Ukrajina
Okolie
Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Bosna A Hercegovina, Bulharsko, Čierna Hora, Gruzínsko, Chorvátsko, Juhoslávia, Macedónsko, Moldavsko, Rumunsko, Rusko, Srbsko, Turecko