DCT.sk/Recepty, Singapur. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> DCT.sk/Recepty, Singapur:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Ryžové rezance na singapúrsky spôsob

Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty

Ryžové rezance na singapúrsky spôsob
Budeme potrebovať:
220 g ryžových rezancov, 100 g varenej šunky, bravčového alebo kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky, 2 ušľahané vajcia, 100 g sójových výhonkov, 3 nasekané jarné cibuľky, 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica kuracieho vývaru, 50 g nadrobno nakrájanej pažítky, 1 cm čerstvého koreňa zázvoru, olúpaného a nakrájaného nadrobno, soľ.

Postup práce:
Ryžové rezance necháme namočené v teplej vode asi 10 minút a potom ich dobre osušíme. V panvici na vyprážanie rozpálime 1 lyžicu oleja a vyšľahané vajcia upražíme tak, aby vznikla tenká palacinka. Presunieme ju na tanier a nakrájame na úzke pruhy. Rozohrejeme panvicu a nalejeme 1 lyžicu oleja. Zázvor a sójové výhonky pražíme asi 2 minúty. Preložíme ich na tanier. Panvicu rozohrejeme, nalejeme ďalšiu 1 lyžicu oleja a bravčové alebo kuracie mäso s pažítkou oprážame asi 2 minúty. Preložíme ho na tanier. V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a opražíme v ňom cesnak dozlata. Pridáme ryžové rezance a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Podľa chuti osolíme, pridáme kurací vývar, sójové výhonky a bravčové alebo kuracie mäso. Dobre premiešame, pokvapkáme sójovou omáčkou a miešame asi 1 minútu, aby sa všetko dobre zohrialo. Navrch naukladáme pruhy vajcovej palacinky a ihneď podávame.


Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.


Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001