Ruský biftek
Budeme potrebovať:
350 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové), 1 vajce, 25 g cibule, 60 g strúhanky, 75 g žemlí, 30 g oleja, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 60 g margarínu, 75 g koreňovej zeleniny, 25 g cibule, 50 g hladkej múky, 125 ml mlieka, 15 g cukru, 10 g horčice, 50 g nakladaných hríbov, 10 g kapary so soľou, citrón, ocot, divoké korenie, soľ.
Postup práce:
Do mletého mäsa pridáme vajcia, strúhanku, nastrúhanú cibuľu, namočené a vyžmýkané žemle, mleté čierne korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Z tejto hmoty tvoríme okrúhle bifteky, ktoré rýchlo opečieme na rozpálenom oleji. Na tuku opražíme zeleninu s cibuľou a korením, pridáme citrón, ocot, zalejeme malým množstvom vriacej vody. Tento základ vlejeme na pekáč, do ktorého uložíme opečené bifteky a v rúre ich dusíme. Udusené bifteky zo šťavy vyberieme, šťavu zahustíme, prevaríme, pridáme cukor, soľ, horčicu, podľa potreby rozriedime a varíme asi 30 minút. Pred koncom varu pridáme mlieko, omáčku ešte raz prevaríme a precedíme na udusené bifteky. Ako vložky do omáčky pridáme nasekané kapary, na plátky nakrájané nakladané hríby a ešte raz necháme prejsť varom.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Ruský biftek
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001
Metropoly
Info Rusko
Okolie
Afganistan, Azerbajdžan, Bangladéš, Bhután, Bielorusko, Čína, Hong Kong, India, Irak, Irán, Japonsko, Južná Kórea, Kazachstan, Kirgizsko, KĽDR, Mongolsko, Nepál, Pakistan, Srí Lanka, Tadžikistan, Taiwan, Tibet, Turkménsko, Ukrajina, Uzbekistan