Dánsky jablkový koláč
Budeme potrebovať:
750 g jabĺk, 4 vajcia, 250 g staršieho čierneho chleba, 50 g lieskových orieškov, 2 lyžice hrozienok, šťava z 2 citrónov, 100 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, tuk na vymastenie formy.
Postup práce:
Jablká olúpeme, prekrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Pridáme hrozienka a premiešame. Chlieb rozdrobíme prstami, opražíme na panvici bez tuku dohneda a v mise ešte rozdrobíme. Do žĺtkov zamiešame cukor, mleté lieskové oriešky, opražené chlebové omrvinky, prášok do pečiva a pripravené plátky jabĺk. Nakoniec pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do formy vymastenej tukom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Recepty národnej kuchyne
Dánsky jablkový koláč. Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001