Polievka z krabov na thajský spôsob
Suroviny:
150 g mrazených (konzervovaných) krabov, soľ, 4 dl mlieka, 4 dl kyslej smotany, 200 g strúhaného kokosu, 4 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku koriandru, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžičky kryštálového cukru, štipku kajenského korenia, 5 zrniečok čierneho korenia, citrónovú kôru, 1 lyžicu masla, 2 žemle.
Príprava:
Konzervované kraby sa zbavia kostíc, šťava sa použije do polievky (mrazené sa rozmrazia a zbavia kostíc). Do mlieka so smotanou sa pridá strúhaný kokos, soľ a nechá zovrieť, pomaly sa varí tiahnutím asi pol hodiny. Varené mlieko s kokosom sa precedí do vhodnej nádoby, kokos sa vytlačí cez obrúsok do mlieka, pridá sa mletý koriander, sójová omáčka, kajenské korenie, celé čierne korenie a z dobre umytého citróna nastrúhaná kôra. Mlieko s koreninami sa zamieša, pridá sa najemno nakrájaná očistená šalotka s cesnakom a nechá sa zovrieť. Do polievky sa vloží krabie mäso a krátko sa ohreje na bod varu. Pri podávaní sa do polievky vkladá na masle opražený, na kocky nakrájaný sendvič.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Polievka z krabov na thajský spôsob
Recept zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001