Receptár.Sk. Talianska praženica. Recepty zo stránky Receptár.Sk., Taliansko. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk. Talianska praženica. Recepty zo stránky Receptár.Sk., Taliansko:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Múčne, zeleninové jedlá, cestoviny

Baklažány na taliansky spôsob, Karfiol na neapolský spôsob, Karfiol na taliansky spôsob, Ratatouille. Recepty zo stránky Receptár.Sk. Talianska praženica. Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Baklažány na taliansky spôsob
Suroviny:
400 g baklažánov, soľ, 80 g oleja, 150 g zeleru, 60 g cibule, 60 g paradajkového pretlaku, 2 polievkové lyžice kapár, 10 zelených olív, cukor, zeleninový vývar.

Príprava:
Baklažány olúpeme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme postáť, kým nepustia šťavu. Baklažány opláchneme vodou, necháme odkvapkať. Urestujeme na časti oleja. Zeler očistíme, pokrájame na rezance a uvaríme v osolenej vode. Na zvyšnom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rajčiakový pretlak, osolíme, zriedime zeleninovým vývarom a uvaríme omáčku. Do hotovej pridáme baklažán, zeler, opláchnuté kapary, na kolieska nakrájané olivy, dochutíme cukrom a necháme prejsť varom.

Pridal(a): Katka z Prietržky

Karfiol na neapolský spôsob
Suroviny:
Polovicu stredne veľkého karfiolu, 425 g konzervovaných rajčín, 1 lyžicu olivového oleja, 1 cibuľu, 12 olív plnených paprikou, 1 lyžičky kapár, polovicu lyžičky cukru.

Príprava:
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme ho (najlepšie v pare) do mäkka a prepláchneme studenou vodou. Rajčiny aj s nálevom rozmixujeme a prepasírujeme. Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme prepasírované rajčiny, pokrájané kapary, napoly prekrojené olivy, cukor, krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Do omáčky pridáme karfiol a zľahka premiešame. Podávame teplé samostatne, alebo ako prílohu k mäsu.

Pridal(a): Katka z Prietržky

Karfiol na taliansky spôsob
Suroviny:
1 väčší karfiol, soľ, 1 lyžicu octu, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate, 1 malú konzervu rajčiakového pretlaku, 2 lyžice mäsového vývaru, mleté čierne korenie, 1 zelenú papriku, 30 g parmezánu alebo ementálskeho syra.

Príprava:
Karfiol vložíme do vriacej osolenej vody s octom a varíme na miernom ohni asi 10 až 12 minút. Cesnak rozotrieme so soľou, speníme v rozohriatom oleji a pokvapkáme vodou, aby nezhorkol. Pridáme zelenú petržlenovú vňať, rajčiakový pretlak a mäsový vývar, okoreníme a povaríme. Zeleninovú papriku zbavenú jadrovníka na drobno pokrájame. Polovicu primiešame k rajčiakovému pretlaku a takto pripravenou omáčkou polejeme uvarený, ešte horúci karfiol, posypeme strúhaným syrom a druhou polovicou papriky.

Ratatouille
Suroviny:
Olivový olej, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 rajčiny, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 250 g cukety, 250 g baklažánu, soľ, drvené čierne korenie, čerstvú bazalku.

Príprava:
Cuketu, papriku a baklažán pokrájame na rezance. Na olivovom oleji osmažíme cesnak a cibuľu. Pridáme pokrájanú cuketu, baklažán a papriky a opražíme. Pridáme ošúpané a jadierok zbavené rajčiny, prehrejeme, ochutíme soľou, korením a bazalkou.

Talianska praženica
Suroviny:
5 vajec, 40 g masla, 300 g rajčiakov, 1 dl šľahačky, 100 g eidamu, soľ, petržlenovú vňať.

Príprava:
Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, poukladáme na kolieska pokrájané rajčiaky, na ktoré opatrne - aby sa nám nerozlial žĺtok - rozbijeme surové vajcia. Na každé vajce dáme trošku smotany, posypeme strúhaným syrom, osolíme a vo vyhriatej rúre 15 minút zapečieme. Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s makarónmi.

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001