Ľubľanská polievka
Budeme potrebovať:
Ľubľanská polievka 800 g teľacieho mäsa, 150 ml bieleho vína, 50 ml oleja, 50 g strúhanky, 2 mrkvy, 1 zeler, 2 zelerové listy, 1 bobkový list, 1 lyžica múky, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 citrón, štipka majoránu, mleté čierne korenie, soľ.
Postup práce:
Teľacie mäso nakrájame na kocky, koreňovú zeleninu na kolieska a zelerové listy nasekáme nadrobno. Všetko spolu dáme variť a keď voda začne vrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie a bobkový list. Keď je mäso mäkké, vložíme do polievky halušky a varíme ešte asi 10 minút. Múku, strúhanku, nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na oleji a pridáme do polievky. Nakoniec do nej vlejeme víno s citrónovou šťavou a ochutíme ju soľou a mletým čiernym korením. Opäť privedieme do varu, odložíme z ohňa a hneď podávame.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Ľubľanská polievka
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001
Metropoly
Info Slovinsko
Okolie
Česko, Francúzsko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Slovensko, Švajčiarsko, Taliansko