Lotyšský fazuľový šalát
Suroviny:
500 g zemiakov, 500 g sterilizovanej fazuľky, soľ, 30 g masla, 100 g slaniny, ocot, mleté čierne korenie, muškátový orech, 60 g cibule, 60 g petržlenu.
Príprava:
Zemiaky v šupke uvaríme, fazuľku varíme v slanej vode. Po uvarení vyberieme, necháme odkvapkať a v teplej mise na teplom mieste necháme odstať. Uvarené zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a premiešame s fazuľkou. Na rozpustenom masle popražíme na kocky pokrájanú slaninu a nalejeme na zeleninu. Ocot uvaríme a zalejeme ním šalát. Všetko okoreníme a pridáme trochu postrúhaného muškátového orecha. Do zmesi zamiešame 1 pokrájanú cibuľu a petržlen.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Lotyšský fazuľový šalát
Recept zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001