Kugelis na litovský spôsob
Suroviny:
1000 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 10 g bravčovej masti. Príloha: 60 g údenej slaniny, 80 g cibule, 1/2 dl smotany 12 %.
Príprava:
Surové zemiaky postrúhame, pridáme soľ, korenie, vajce a spolu premiešame. Plech vymastíme masťou a rozotrieme naň zemiakovú hmotu hrúbky asi 40 mm. V rúre pečieme asi 40 minút. Aby sa kugelis z plechu ľahšie vybral, položíme ho na minútu na studenú mokrú utierku. Kugelis pokrájame na štvorce a teplé podávame. Samostatne podávame zmes opraženej slaniny, pokrájanej cibule a smotany.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Kugelis na litovský spôsob
Recept zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001