Kubánska slepačia polievka oriente
Suroviny:
Polovicu sliepky, 1 l vody. soľ, čierne korenie celé, 250 g koreňovej zeleniny, 2 cibule, 250 g zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, glutasol, petržlenovú vňať.
Príprava:
Očistená, umytá sliepka sa rozsekne na polovicu, vloží sa do vody, nechá sa zovrieť a varí tiahnutím domäkka. Počas varenia sa mierne osolí, pridá sa celé korenie, očistená, umytá zelenina a cibuľa. Na drobné kocky nakrájané zemiaky sa varia osobitne v osolenej vode. Uvarená sliepka sa vyberie, mäso sa vykostí a pokrája na kocky. Vývar sa precedí a zavarí sa do neho cestovina, pridá sa na rezance nakrájaná zelenina, uvarené a precedené zemiaky. Dochutí sa mletou paprikou rozpustenou v slepačom tuku, prelisovaným cesnakom a glutasolom. Pri podávaní sa vloží porcia nakrájaného mäsa a najemno nasekaná petržlenová vňať.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Kubánska slepačia polievka oriente
Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001
Metropoly
Info Kuba
Okolie
Antigua A Barbuda, Bahamy, Barbados, Belize, Dominika, Dominikánska Rep., Grenada, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamajka, Kostarika, Martinik, Mexiko, Nikaragua, Panama, Salvádor, Sv. Krištof A Nevis, Sv. Lucia, Sv. Vincent A Grenadíny, Trinidad A Tobago