Kórejská morka
Budeme potrebovať:
800 g morčacích pŕs, 1 lyžica maizeny, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica cukru, 5 lyžíc oleja, 4 lyžice sójovej omáčky, 1000 ml rastlinného oleja, soľ.
Postup práce:
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak olúpeme, nakrájame natenko, posypeme cukrom a pretlačíme vidličkou. Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobné kocky, prípadne nastrúhame. Maizenu zmiešame s cesnakom, olejom a sójovou omáčkou a trochou soli. V tejto zmesi mäso poobraciame a necháme asi 1 hodinu stáť. Osušíme a naukladáme do misiek. Olej zohrejeme v hrnci na fondue, mäso napichujeme na vidličky a vyprážame v horúcom tuku. Podávame s bielym chlebom alebo sypkou varenou ryžou, zeleným melónovým šalátom.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Kórejská morka
Recept zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001