DCT.sk/Recepty, . dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> DCT.sk/Recepty, :" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Zájazdy
  • Knihy
  • Prenájom áut

Kórejská morka

Recept zo stránky DCT.sk/Recepty

Kórejská morka
Budeme potrebovať:
800 g morčacích pŕs, 1 lyžica maizeny, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica cukru, 5 lyžíc oleja, 4 lyžice sójovej omáčky, 1000 ml rastlinného oleja, soľ.

Postup práce:
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak olúpeme, nakrájame natenko, posypeme cukrom a pretlačíme vidličkou. Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobné kocky, prípadne nastrúhame. Maizenu zmiešame s cesnakom, olejom a sójovou omáčkou a trochou soli. V tejto zmesi mäso poobraciame a necháme asi 1 hodinu stáť. Osušíme a naukladáme do misiek. Olej zohrejeme v hrnci na fondue, mäso napichujeme na vidličky a vyprážame v horúcom tuku. Podávame s bielym chlebom alebo sypkou varenou ryžou, zeleným melónovým šalátom.


Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.


Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001