Receptár.Sk., Španielsko. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Španielsko:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Zájazdy
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá z rýb

Losos na španielsky spôsob, Morský jazyk na španielsky spôsob, Kapor na španielsky spôsob, Treska na španielsky spôsob. Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Losos na španielsky spôsob
Suroviny:
1 kg mrazeného lososa, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, 2 lyžice masla, 2 cibule, citrón, 1 dl červeného vína, 2 dl španielskej omáčky.

Príprava:
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa sa nakrája filé, 180 g na porciu. Filé sa osolí, okorení a obalí v múke. Filé sa opečie z obidvoch strán na rozohriatom masle. K rybe sa pridá na tenké plátky nakrájaná cibuľa, citrónová šťava, podleje červeným vínom a v rúre sa pečie domäkka. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou. Pečený losos sa vloží do čistej nádoby a udržiava sa v teple. Šťava z pečenia sa prepasíruje, pridá sa do španielskej omáčky a prevarí. Porcie lososa sa položia na tanier a omáčka sa podáva osobitne v omáčniku (alebo sa losos poleje na tanieri). Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.

Morský jazyk na španielsky spôsob
Suroviny:
1 kg mrazeného morského jazyka, soľ, 1 lyžicu hladkej múky, olej, 500 g rajčiakov, 250 g cibule, 50 g konzervovaných feferónov, petržlenovú vňať.

Príprava:
Z rozmrazenej ryby sa stiahne koža, očistí, umyje, osuší a nakrája sa filé, 180 g na porciu. Osolí sa, obalí v múke a opečie na časti rozohriateho oleja z obidvoch strán dočervena a domäkka. Olúpané rajčiaky sa nakrájajú na rovnomerné kúsky (plátky, osminky, štvrtky), vložia na rozohriaty olej, osolia a krátko podusia. Očistená cibuľa nakrájaná na hrubšie plátky sa opečie na oleji a mierne osolí. Opečené filé z jazyka sa položí na podklad z podusených rajčiakov, obloží opečenými plátkami cibule a feferónkami. Ryba sa navrchu posype petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, na porciu rez citróna.

Kapor na španielsky spôsob
Suroviny:
1,2 kg vypitvaného kapra, 1 lyžičku soli, 1 dl mlieka, 50 g hladkej múky, 3 lyžice masla, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, citrón, 0,7 dl oleja, 1 cibuľu, 4 dl bieleho vína, 1 dl rybieho vývaru, 60 g mandlí, 1 lyžicu konzervovaných kapár.

Príprava:
Očistený, vypitvaný, z kože stiahnutý, vykostený, umytý a osušený kapor sa nakrája na kusy s hmotnosťou 200 g na porciu. Nakrájané kusy kapra sa osolia, pokvapkajú polovičným množstvom citrónovej šťavy a nechajú odležať. Na oleji sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa dozlata, zapráši polovičným množstvom múky a opraží. Opražená múka s cibuľou sa zaleje vínom, podľa potreby aj vodou, okorení mletým čiernym korením, paprikou a varí sa asi 10 minút. Pridajú sa na jemné rezance nakrájané, olúpané mandle, nadrobno nasekané kapary a dochutí sa soľou a zvyškom citrónovej šťavy. Odležané porcie ryby sa nakrátko vložia do mlieka, obalia vo zvyšku múky a na rozohriatom masle sa opečú dozlata. Upečené porcie kapra sa vložia do vhodnej nádoby, zalejú omáčkou, krátko povaria a hneď sa podávajú. Vhodné prílohy: ryža dusená, varená, ochutená maslom, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

Treska na španielsky spôsob
Suroviny:
1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu hladkej múky, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 0,5 dl červeného vína, 2,5 dl španielskej omáčky.

Príprava:
Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa nakrája na 200 g porcie. Jednotlivé kusy sa osolia, poprášia múkou a zľahka opečú na masle z obidvoch strán. K opečenej treske sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa, citrónová šťava, mleté čierne korenie, zaleje vínom a pečie v rúre domäkka. Pečená treska sa položí na tanier, poleje španielskou omáčkou, do ktorej sa pridá precedená šťava z pečenia tresky. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, upravená ryža, na porciu rez citróna.

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001