Receptár.Sk., Kanada. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Kanada:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá národnej kuchyne

Kanadské bravčové rebierko, Kurča na kanadský spôsob. Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Kanadské bravčové rebierko
Suroviny:
600 g bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 300 g jabĺk, 10 g hladkej múky, 1 vajce, 40 g masla, 0, 5 dl bieleho vína.

Príprava:
Umyté a osušené karé nakrájame na rebierka, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme. Očistíme jablká, nakrájame na plátky, poprášime múkou, namočíme v rozšľahanom vajci, opečieme na rozpálenom masle. Pri podávaní na opečené rebierka kladieme opečené jablká a prelejeme šťavou z mäsa po opekaní, do ktorej sme pridali víno.

Kurča na kanadský spôsob
Suroviny:
1 kurča, 1/8 masla, 2 strúčiky cesnaku, šťavu v z jedného citróna, 2 cibule, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu octu, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu worcestrovej omáčky, 1/2 lyžičky korenia čili, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1,5 dl kečupu, 1 dl vody.

Príprava:
Cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do vody a varíme. Pridáme kečup, worcestrovú omáčku, ocot, čili, mleté čierne korenie, cukor, soľ. Premiešame a varíme za občasného pomiešania asi 15 minút. Kurča nakrájame na porcie a poukladáme na pekáč do ktorého sme dali kúsky masla. Do zmesi po odstavení pridáme prelisovaný cesnak, maslo a citrónovú šťavu. Pekáč s kurčaťom vložíme asi na 10 minút do vyhriatej rúry, vyberieme a ponatierame pripravenou zmesou. Kurča počas pečenia potierame zmesou do jej úplného vyčerpania. Kurča podávame so zemiakovou kašou a miešanou zeleninou.


Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001