Receptár.Sk., Japonsko. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Japonsko:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá národnej kuchyne

Japonská slepačia polievka, Sukijaki . Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Japonská slepačia polievka
Suroviny:
Štvrtku sliepky, 1 l vody, soľ, 100 koreňovej zeleniny, 150 g údeného mäsa, 3 vajcia, domáce rezance, petržlenovú vňať.

Príprava:
Očistená, umytá sliepka sa rozsekne, zaleje vodou, nechá zovrieť, osolí a varí tiahnutím. Po 30 minútach varenia sa pridá nahrubo nakrájaná koreňová zelenina a varí sa domäkka. Mäkké mäso sa vyberie, vykostí a nakrája na rovnomerné menšie kúsky. Údené mäso sa nakrája na kocky a opraží nasucho. Vývar sa precedí cez husté cedidlo, pridá sa opečené údené a slepačie mäso, krátko sa povarí a podľa potreby dochutí soľou. Domáce rezance sa uvaria v osolenej vode, precedia, vložia do nádoby a zalejú trochou vývaru. Vajcia sa uvaria natvrdo. Pri podávaní sa do taniera vložia na plátky nakrájané vajcia, rezance a zalejú sa vývarom s mäsom a posypú petržlenovou vňaťou.

Sukijaki
Suroviny:
250 g morčacích pŕs, 250 g mladého hovädzieho mäsa, 250 g bravčového karé bez kosti, 1 väčšiu cibuľu, 4 mladej cibuľky, 1/2 kg špenátu, 4 lyžičky cukru, 3 lyžice oleja, 2 dl sójovej, omáčky, soľ, 150 g ryžových rezancov, 300 g ryže, 4 až 6 vajec, 1 lyžicu Podravky.

Príprava:
Mäso nakrájame na veľmi tenké rezy a uložíme na tanier v tvare kvetu. Na druhý tanier položíme očistený špenát, očistené polovice cibule pokrájané na hrubšie kolieska a na šikmo nakrájanú cibuľku. Ryžové rezance prelejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť, pokým sa nebudú dať ohýbať. Scedíme ich a uložíme na tanie so zeleninou. Ryžu uvaríme v neslanej vode. Do panvice s hrubším dnom uložíme na rozpálený olej kúsky mäsa, premiešame a posypeme cukrom. Za stáleho miešania chvíľu podusíme a zalejeme 1 dl sójovej omáčky. Mäso odsunieme na okraj panvice a postupne pridávame (po častiach) zeleninu. Posypeme Podravkou, podusíme, prelejem zvyšnou sójovou omáčkou. Príprava nesmie trvať dlhšie ako 8 minút. Ryžu podávame v osobitnej miske, vedľa ktorej je miska s rozmiešaným surovým vajcom. Mäso sa konzumuje tak, že z panvice ponechanej na variči v strede stola sa zoberie paličkami horúce mäso a namáča vo vajci.

Pridal(a): Rádio Twist, Varíme s Podravkou

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001