Receptár.Sk., Veľká Británia. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Veľká Británia:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá národnej kuchyne

Hovädzí nákyp, Pečené hovädzie mäso s yorkshirským pudingom. Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Hovädzí nákyp
Suroviny:
600 g hovädzieho mäsa, 100 g hovädzích obličiek, 1 veľkú cibuľu, olej, mleté čierne korenie, soľ, 1 kocku hovädzieho bujónu, 0,55 l vody, 50 g hladkej múky. Cesto: 220 g hladkej múky, 2 dl mlieka, 90 g tuku na pečenie (Hera, Palmarin), 90 g rastlinného tuku (Cera), soľ, vodu.

Príprava:
Hovädzie mäso a obličky pokrájame na kocky, premiešame ich s múkou. Obalené mäso opražíme na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, polámanú kocku bujónu, zalejeme vodou a asi 1,5 hodiny varíme. Nakoniec primiešame korenie. Cesto: zmiešame múku, rastlinný tuk a podľa potreby mlieko. Cesto niekoľkokrát prekladáme a vyvaľkáme. Odstáte cesto vyvaľkáme na asi 5 mm hrubý plát, na ktorú položíme misku (hore dnom), v ktorej budeme nákyp piecť. Podľa tvaru misky vyrežeme cesto. Misku naplníme mäsom, prikryjeme cestom, ktorého okraje pritlačíme o okraj misky. Vrch môžeme ozdobiť kúskami cesta, potrieme mliekom a pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 20 minút. Z uvedeného množstva pripravíme niekoľko misiek.

Pečené hovädzie mäso s yorkshirským pudingom
Suroviny:
1,5 až 2 kg hovädzej sviečkovej, 8 strúčikov cesnaku, bravčovú masť.Yorkshirský puding: 200 g hladkej múky, štipku soli, 1 vajce, 2,5 dl mlieka, bravčovú masť.

Príprava: Do osušeného mäsa vytvoríme hrotom noža otvory, do ktorých zatlačíme strúčiky cesnaku. Na povrch mäsa dáme plátky bravčovej masti. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia podľa skúseností tak dlho, aby bolo mäso po dopečení v strede ružové, mierne krvavé, prípadne dlhšie ak chceme mať mäso úplne prepečené. Yorkshirský puding: Múku zmiešame so štipkou soli, potom vymiešame s vajcom a mliekom, až vznikne lievancové cesto. Formičky (jednoliaty pekáč s formičkami) vymastíme bravčovou masťou. Formičky vložíme do vyhriatej rúry. Vyberieme až keď sa z formičiek začne dymiť. Do polovice formičiek nalejeme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia asi 25 minút. Počas pečenia rúru neotvárame! Upečené mäso nakrájame a podávame s anglickou štipľavou horčicou, čerstvou zeleninou a s yorkshireským pudingom. Pripravil Pete Miller.

Pridal(a): TV Luna

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001