DCT.sk/Recepty, Nemecko. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> DCT.sk/Recepty, Nemecko:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá národnej kuchyne

Bavorské zemiaky; Vestfálska šunka; Berlínska suchá klobása. Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty

Bavorské zemiaky
Budeme potrebovať:
Horúce, prepasírované zemiaky, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, jemne nakrájaná cibuľa, olej, mleté čierne korenie, soľ.

Postup práce:
Všetky prísady zmiešame zo zemiakmi, zmes dáme do vymastenej nádoby, vrch potrieme olejom a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Ku koncu pečenia posypeme mandľami a necháme zapiecť.

Vestfálska šunka
Postup práce:
Zo solenej ťažkej šunky vyberieme kosti. Koleno odrežeme tak, aby väčšia časť mäsa zostala pri šunke, plochú časť šunky, na ktorej ležala krížová kosť, priečne odrežeme až pri samom kĺbe (túto potom upravíme na vestfálsku slaninu). Odrežeme aj pozdĺž rúrovej kosti prednú časť šunky (orech), takže nakoniec ostane objemný kus mäsa. Ten potom ešte prirezaním upravíme a pevne zrolujeme, začínajúc od hrubšej strany. Šunku dva razy krížom previažeme a urobíme slučku na zavesenie. Potom ju ešte pozorne dohladka orežeme, najmä na koncoch. Údime ju do červenohneda tak, aby bola dostatočne vyúdená a dala sa jesť bez varenia.

Berlínska suchá klobása
Postup práce:
Na 10 kg miešaného hovädzieho a bravčového mäsa dáme 6 kg prerasteného bôčika a pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme 10 g sanitry, 10 g mletých klinčekov, 50 g mletého nového korenia, trochu rasce a 530 g soli. Mäso premiešame a naplníme do bravčových čriev. Párkujeme po 100 g a necháme vcelku ako veniec. Dáme do teplej udiarne a vyúdime dočierna.


Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.

Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.


Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001