Receptár.Sk., . dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., :" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Zájazdy
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jahňacie mäso na turecký spôsob

Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Jahňacie mäso na turecký spôsob
Suroviny:
400 g predného jahňacieho mäsa bez kostí, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 40 g tuku, karí, soľ, mleté čierne korenie, vývar z kostí, potlčená rasca, 150 g zelených fazuľových strukov, 2 zeleninové papriky, 4 paradajky.

Príprava:
Mäso odblaníme a pokrájame na kúsky. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s rozotretým cesnakom speníme v rozohriatom tuku. Potom pridáme mäso, opražíme, posypeme karí, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme vývarom z kostí, pridáme potlčenú rascu a prikryté udusíme do polomäkka. Očistenú zelenú fazuľku uvaríme osobitne v osolenej vode do polomäkka, scedíme, pokrájame na menšie kúsky a pridáme k mäsu spolu s pokrájanými zeleninovými paprikami bez jadrovníkov. Podľa potreby podlejeme a udusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme olúpané pokrájané paradajky a dodusíme.

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001