Írska káva
Budeme potrebovať:
2 lyžice smotany na šľahanie, 1250 ml kávy, 40 ml írskej whisky, 3 čajové lyžičky trstinového cukru, trochu kakaového prášku.
Postup práce:
Smotanu jemne vyšľaháme, aby sa neroztekala. Kávu s cukrom zohrievame 2 minúty pri výkone 500 W. Whisky nalejeme do vysokých pohárov alebo veľkých kávových šálok a do troch štvrtín nalejeme kávu. Cez chrbát lyžičky do kávy nalejeme šľahačku. Môžeme ozdobiť kakaovým práškom.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Írska káva
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001
Metropoly
Info Írsko
Okolie
Francúzsko, Lichtenštajnsko, Monako, Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, Veľká Británia