Gibanica
Suroviny:
8 až 10 plátkov štrúdľového cesta, 400 g mladého syra alebo tvarohu, 500 g špenátu, 6 vajec, 1 dl kyslej smotany, 100 g masla, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a 1 lyžičku Podravky.
Príprava:
K žĺtkom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, lyžičku Podravky a dobre vymiešame. Pridáme syr alebo tvaroh, smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájaný špenát a z bielkov vyšľahaný sneh. Dno plechu vymastíme maslo a položíme naň dva plátky cesta. Potrieme maslom, rozotrieme plnku, opäť položíme cesto, opäť plnku a dva plátky cesta. Povrch potrieme roztopeným maslom. Gibanicu pokrájame na kocky (poriadne, až na dno plechu), vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 220 stupňov Celzia a ďalších 30 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Upečenú gibanicu necháme asi 10 minút odstáť v otvorenej rúre.
Pridal(a): Rádio Twist, Varíme s Podravkou
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Gibanica
Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001
Metropoly
Dovolenka/Letoviská
Dalmácia, Dalmátske ostrovy, Istria, Kvarner, Kvarnerské ostrovy, Turistické zaujímavosti
Info Chorvátsko
Okolie
Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Bosna A Hercegovina, Bulharsko, Cyprus, Čierna Hora, Egypt, Francúzsko, Grécko, Gruzínsko, Izrael, Juhoslávia, Kanárske Ostrovy, Macedónsko, Malta, Moldavsko, Rumunsko, Srbsko, Španielsko, Taliansko, Tunisko, Turecko, Ukrajina