Flámske pivové mäso
Budeme potrebovať:
800 g zadného hovädzieho mäsa, 100 g slaniny, 250 ml čierneho piva, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica masti, 250 až 500 ml mäsového vývaru, práškový cukor, ocot, zelená petržlenová vňať, bobkový list, tymian, soľ.
Postup práce:
Mäso spolu so slaninou nakrájame na prúžky dlhé 3 cm. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, cesnak vymiešame so soľou. Prúžky mäsa prudko opečieme na roztopenej masti a vyberieme. Do masti dáme pripravenú cibuľu a cesnak, prisypeme múku, zalejeme pivom, prilejeme časť mäsového vývaru a krátko povaríme. Potom primiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať, bobkový list, tymian, trocha cukru a podľa chuti ocot. Pridáme mäso so slaninou, prilejeme ešte mäsový vývar, aby bolo všetko ponorené, zakryjeme a dusíme v rúre asi 1 hodinu.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Flámske pivové mäso
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001