Brazílsky banánový dezert
Suroviny:
40 g práškového cukru, 40 g kakaa, 4 väčšie banány, 40 g orechov, 2 dl sladkej smotany.
Príprava:
Cukor a kakao zmiešame a obaľujeme banány, posypeme ich posekanými orechmi a ozdobíme ušľahanou smotanou.
Teľacia pečeň na brazílsky spôsob
Suroviny:
2 dl bieleho vína, 1 citrón, 60 g cibule, majorán, 1/2 bobkového listu, mleté čierne korenie, soľ, 600 g teľacej pečene, 80 g oleja, 1 banán.
Príprava:
Z vína, citrónovej šťavy, postrúhanej cibule, majoránu, bobkového listu, korenia a soli pripravíme marinádu a do nej na deň vložíme na malé plátky pokrájanú pečeň. Pred podávaním pečeň z marinády vyberieme, opečieme na rozpálenom oleji, potom pridáme marinádu a za stáleho miešania dusíme asi 4 minúty. Pred dokončením pridáme roztlačený banán a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, premiešame a podávame s uvarenou ryžou.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Brazílsky banánový dezert
Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001