Uzbecký šašlík
Budeme potrebovať:
400 g zadného hovädzieho mäsa, 200 g údenej slaniny, 4 lyžice oleja, 1 cibuľa, 50 ml octu, koriander, sladká a štipľavá mletá čevená paprika, mleté čierne korenie, soľ.
Postup práce:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme do misy, osolíme, poprášime sladkou aj štipľavou paprikou, pridáme korenie, koriander a nadrobno nasekanú cibuľu. Dobre premiešame. Z 50 ml vody, octu a oleja pripravíme marinádu, ktorou mäso zalejeme, premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín. Odležané mäso ponapichujeme na ihlice striedavo s plátkami slaniny, potrieme olejom a ugrilujeme v grile alebo upečieme v dobre vyhriatej rúre. Mäso často obraciame, aby sa rovnomerne prepieklo. Ak je mäso tuhé, vložíme ho do ohňovzdornej misy, podlejeme a dusíme domäkka. Podávame s opekanými zemkami alebo hranolkami.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Uzbecký šašlík
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001
Info Uzbekistan
Okolie
Afganistan, Azerbajdžan, Bangladéš, Bhután, Čína, India, Irak, Irán, Kazachstan, Kirgizsko, Nepál, Pakistan, Rusko, Srí Lanka, Tadžikistan, Tibet, Turkménsko