DCT.sk/Recepty, Uzbekistan. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> DCT.sk/Recepty, Uzbekistan:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Uzbecký šašlík

Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty

Uzbecký šašlík
Budeme potrebovať:
400 g zadného hovädzieho mäsa, 200 g údenej slaniny, 4 lyžice oleja, 1 cibuľa, 50 ml octu, koriander, sladká a štipľavá mletá čevená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Postup práce:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme do misy, osolíme, poprášime sladkou aj štipľavou paprikou, pridáme korenie, koriander a nadrobno nasekanú cibuľu. Dobre premiešame. Z 50 ml vody, octu a oleja pripravíme marinádu, ktorou mäso zalejeme, premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín. Odležané mäso ponapichujeme na ihlice striedavo s plátkami slaniny, potrieme olejom a ugrilujeme v grile alebo upečieme v dobre vyhriatej rúre. Mäso často obraciame, aby sa rovnomerne prepieklo. Ak je mäso tuhé, vložíme ho do ohňovzdornej misy, podlejeme a dusíme domäkka. Podávame s opekanými zemkami alebo hranolkami.


Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.


Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001