Sangria
Budeme potrebovať:
1 fľaša (750 ml) Beaujolais (alebo iného červeného vína), šumivé víno (alebo sóda), 3 stredne veľké broskyne, 1 stredne veľká nakrájaná hruška, 4 stredne veľké nakrájané slivky, 120 g bieleho hrozna, 1 čajová lyžička mletej škorice, 100 ml cukru, 200 ml vody, ľad.
Postup práce:
Vo väčšom pohári zmiešame škoricu, cukor a vodu. Dáme variť na najvyšší stupeň, aby sa rozpustil cukor. Do veľkej misy na bowle dáme ovocie a zalejeme vínom. Zakryjeme a pri izbovej teplote necháme stáť 1 hodinu. Raz premiešame. Potom odložíme na chladné miesto. Pred podávaním zalejeme šumivým vínom. Podávame s ľadom.
Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.
Sangria
Recepty zo stránky DCT.sk/Recepty
Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001
Metropoly
Dovolenka/Letoviská
Baleárske ostrovy, Costa Brava/ Costa del Maresme, Costa del Sol (Andaluzia), Kanárske ostrovy, Pobrežie Stredozemného mora
Info Španielsko
Okolie
Andorra, Áthos, Cyprus, Egypt, Francúzsko, Grécko, Chorvátsko, Izrael, Kanárske Ostrovy, Malta, Portugalsko, San Marino, Taliansko, Tunisko, Turecko, Vatikán