DCT.sk/Recepty, Indonézia. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> DCT.sk/Recepty, Indonézia:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Kurací špíz po indonézsky

Recept zo stránky DCT.sk/Recepty

Kurací špíz po indonézsky
Budeme potrebovať:
1500 g vykosteného mäsa z kuracích pŕs Marináda: 3 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, pol čajovej lyžičky chilli korenia, 2 čajové lyžičky mletého koriandru, 2 čajové lyžičky mletého zázvoru, 3 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice destilovaného bieleho octu, 2 lyžice rastlinného oleja. Omáčka z búrskych orieškov: 175 g lúpaných búrskych orieškov bez šupiek, 375 ml horúcej vody, 1 a pol lyžice rastlinného oleja, pol stredne veľkej cibule, 1 strúčik cesnaku, pol čajovej lyžičky štipľavej papriky, 2 čajové lyžičky mletého zázvoru, 1 čajová lyžička hnedého cukru, 1 a pol lyžice citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ.

Postup práce:
Mäso z pŕs nakrájame po vlákne na rezance. Nadrobno nakrájame šalotku, cesnak dáme do misky a premiešame. Do misky vložíme rezance nakrájaného mäsa a premiešame. Prikryjeme mikroténom a uložíme na 3 až 12 hodín do chladničky. Príprava omáčky z búrskych orieškov: Na panvici rozpálime olej, vsypeme doň búrske oriešky, pražíme 3 až 5 minút. Potom oriešky preložíme do mixéra. Cibuľu nakrájame na kúsky a spolu s cesnakom, štipľavou paprikou, zázvorom, hnedým cukrom a citrónovou šťavou vložíme do mixéra. Zmes rozmixujeme na jemnú kašu. Kašu vlejeme do panvice, rozriedime horúcou vodou na hustotu omáčky, necháme zovrieť a varíme 2 minúty, ochutíme. Príprava špízu: Ak používame bambusové špajdle, musíme ich pol hodiny pred prípravou mäsa namočiť do vody. Rozpálime gril. Mäsom pri navliekaní zľahka pootáčame. Na každú ihlu navlečieme asi 3 mäsové rezance. Rošt na grile potrieme olejom a poukladáme naň ihly s mäsom. Grilujeme z oboch strán 2 až 3 minúty. Špízy podávame s teplou omáčkou z búrskych orieškov. Vhodná príloha je šalát zo surovej zeleniny - nastrúhanej mrkvy a kapusty a na plátky nakrájaných uhoriek i paradajok s jemnou octovou zálievkou.


Recepty boli prevzaté zo servera DCT.sk/Recepty. Na jeho stránkach nájdete návod na prípravu tisícok ďalších špecialít.


Autor/zdroj: Recepty z DCT.sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 07.11.2001