Juhoafrické kávové pečivo
Suroviny:
Voda, 500 g cukru, mletý zázvor, 500 g hladkej múky, soľ, 1 prášok do pečiva, 60 g masla, 2 vajcia, 1,5 dl mlieka, 80 g oleja.
Príprava:
Vodu, cukor a zázvor povaríme 15 minút bez miešania a necháme vychladnúť. Z múky, soli, prášku do pečiva, masla, vajec a mlieka vypracujeme cesto a rozvaľkáme ho na hrúbku 1/2 cm. Z cesta vykrajujeme štvorce 5 x 5 cm. Tieto rozrežeme na tri pásy tak, aby sme horný okraj neprerezali, voľne ich zapletieme a konce stlačíme. Niekoľko pletencov vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame do zlatista. Vyprážané pletence vystupujú na povrch. Po vybratí z oleja, namáčame ich do pripraveného sirupu a potom ich na site necháme usušiť.
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Juhoafrické kávové pečivo
Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001
Metropoly
Johannesburg, Kapské mesto, Pretória
Info JAR
Okolie
Botswana, Lesotho, Malawi, Mozambik, Namíbia, Svazijsko, Zimbabwe