Kačica s medom
Suroviny:
1 menšiu kačicu, 2 lyžice bieleho vína, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžičku zázvoru, 1 lyžičku glutasolu, 3 lyžice medu.
Príprava:
Zmiešame med, sójovú omáčku, biele víno, zázvor, gluatosl a dobre premiešame. Pripravenou zmesou kačicu ponatierame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri pomerne nízkej teplote, podľa možnosti 3 až 5 hodín. Počas pečenia kačicu natierame a obrátime. Upečená kačica má až čiernu farbu od skaramelizovaného medu.
Pridal(a): Petr Novotný
Kung-pao
Suroviny:
600 g bravčového karé, 1 lyžicu Solamylu, 1 žĺtok, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 menšiu feferónku, polovicu lyžičky zázvoru, 1 dl vína, soľ, cukor, oriešky.
Príprava:
Mäso nakrájame na rezance ktoré premiešame so Solamylom. Pridáme žĺtok a sójovú omáčku a znova premiešame. Necháme odstáť v chlade. Mäso opražíme na rozohriatom oleji. Opražené mäso vyberieme a v panvici udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a pokrájanú feferónku. Pridáme opražené mäso, zázvor a podlejeme vínom. Ochutíme trochou soli, cukru a primiešame trochu Solamylu, sójovej omáčky a oriešky. Podávame s Šuej-ču-žou a ryžou.
Kurča po čínsky
Suroviny:
1 kurča (alebo 600 g kuracích pŕs), 2 lyžice medu, 150 g sterilizovaného hrášku, 1 malú bielu kapustu, 1 banán, 2 jablká, 4 lyžice sójovej omáčky, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olej.
Príprava:
Kurča zbavíme kože a vykostíme. Čisté mäso pokrájame na menšie plátky. Na panvici na troche oleja skaramelizujeme med, pridáme mäso a za stáleho miešania ho asi 15 minút opekáme. K mäsu pridáme hrášok, nadrobno pokrájanú kapustu, kolieska banánu a očistené, na malé kocky pokrájané jablká. Premiešame, osolíme, ochutíme korením, sójovou omáčkou a chvíľu podusíme. Cibule ošúpeme, pokrájame na tenké pásiky, primiešame k mäsu, zakryjeme a odstavíme z ohňa. Necháme zakryté asi 10 minút. Podávame s ryžou.
Pečená sliepka s medom
Suroviny:
1/2 sliepky, 4 lyžice medu, 4 lyžice masla, pomleté búrske oriešky, 1 lyžičku mletého zázvoru, soľ, tuk.
Príprava:
Sliepku asi 1 hodinu pred pečením posolíme. Do sliepky v miestach kĺbov urobíme nožom hlboký zárez, ktorý natrieme maslom zmiešaným s medom. Maslom a medom ponatierame aj celú sliepku zvonku i zvnútra. Na pekáč dáme trochu tuku, vložíme sliepku, posypeme ju zázvorom, pomletými orieškami a pečieme. Počas pečenia sliepku polievame, prípadne natierame zmesou masla a medu.
Pridal(a): Petr Novotný
Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk
Jedlá z hydiny
Jedlá z hydiny Kačica s medom, Kung-pao, Kurča po čínsky, Pečená sliepka s medom. Recepty zo stránky Receptár.Sk.
Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001
Metropoly
Info Čína
Okolie
Afganistan, Azerbajdžan, Bangladéš, Bhután, Hong Kong, India, Irak, Irán, Japonsko, Južná Kórea, Kazachstan, Kirgizsko, KĽDR, Mongolsko, Nepál, Pakistan, Rusko, Srí Lanka, Tadžikistan, Taiwan, Tibet, Turkménsko, Uzbekistan