Receptár.Sk., Čína. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Čína:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá z hydiny

Jedlá z hydiny Kačica s medom, Kung-pao, Kurča po čínsky, Pečená sliepka s medom. Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Kačica s medom
Suroviny:
1 menšiu kačicu, 2 lyžice bieleho vína, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžičku zázvoru, 1 lyžičku glutasolu, 3 lyžice medu.

Príprava:
Zmiešame med, sójovú omáčku, biele víno, zázvor, gluatosl a dobre premiešame. Pripravenou zmesou kačicu ponatierame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri pomerne nízkej teplote, podľa možnosti 3 až 5 hodín. Počas pečenia kačicu natierame a obrátime. Upečená kačica má až čiernu farbu od skaramelizovaného medu.

Pridal(a): Petr Novotný

Kung-pao
Suroviny:
600 g bravčového karé, 1 lyžicu Solamylu, 1 žĺtok, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 menšiu feferónku, polovicu lyžičky zázvoru, 1 dl vína, soľ, cukor, oriešky.

Príprava:
Mäso nakrájame na rezance ktoré premiešame so Solamylom. Pridáme žĺtok a sójovú omáčku a znova premiešame. Necháme odstáť v chlade. Mäso opražíme na rozohriatom oleji. Opražené mäso vyberieme a v panvici udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a pokrájanú feferónku. Pridáme opražené mäso, zázvor a podlejeme vínom. Ochutíme trochou soli, cukru a primiešame trochu Solamylu, sójovej omáčky a oriešky. Podávame s Šuej-ču-žou a ryžou.

Kurča po čínsky
Suroviny:
1 kurča (alebo 600 g kuracích pŕs), 2 lyžice medu, 150 g sterilizovaného hrášku, 1 malú bielu kapustu, 1 banán, 2 jablká, 4 lyžice sójovej omáčky, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olej.

Príprava:
Kurča zbavíme kože a vykostíme. Čisté mäso pokrájame na menšie plátky. Na panvici na troche oleja skaramelizujeme med, pridáme mäso a za stáleho miešania ho asi 15 minút opekáme. K mäsu pridáme hrášok, nadrobno pokrájanú kapustu, kolieska banánu a očistené, na malé kocky pokrájané jablká. Premiešame, osolíme, ochutíme korením, sójovou omáčkou a chvíľu podusíme. Cibule ošúpeme, pokrájame na tenké pásiky, primiešame k mäsu, zakryjeme a odstavíme z ohňa. Necháme zakryté asi 10 minút. Podávame s ryžou.

Pečená sliepka s medom
Suroviny:
1/2 sliepky, 4 lyžice medu, 4 lyžice masla, pomleté búrske oriešky, 1 lyžičku mletého zázvoru, soľ, tuk.

Príprava:
Sliepku asi 1 hodinu pred pečením posolíme. Do sliepky v miestach kĺbov urobíme nožom hlboký zárez, ktorý natrieme maslom zmiešaným s medom. Maslom a medom ponatierame aj celú sliepku zvonku i zvnútra. Na pekáč dáme trochu tuku, vložíme sliepku, posypeme ju zázvorom, pomletými orieškami a pečieme. Počas pečenia sliepku polievame, prípadne natierame zmesou masla a medu.

Pridal(a): Petr Novotný

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001