Receptár.Sk., India. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., India:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Knihy
  • Prenájom áut

Jedlá národnej kuchyne

Jazyk morský na indický spôsob, Rajčiaky zapečené na indický spôsob, Živi . Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Jazyk morský na indický spôsob
Suroviny:
1 kg mrazeného morského jazyka, 2 dl vývaru z rýb, 1 lyžicu masla, 300 g karí omáčky.

Príprava:
Z rozmrazenej ryby sa stiahne koža, očistí, umyje, osuší a nakrája filé s hmotnosťou 180 g na porciu. Filé sa vloží do horúceho, dobre koreneného rybacieho vývaru a nechá pomaly variť tiahnutím. Uvarené filé sa vyberie a vloží do roztopeného masla a krátko sa ohreje. Pri podávaní sa porcia jazyka poleje karí omáčkou. Vhodné prílohy: dusená ryža s hrozienkami, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

Rajčiaky zapečené na indický spôsob
Suroviny:
5 rajčiakov, 150 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, 2 lyžice masla, 1 lyžičku múčneho masla (maslo zmiešané s hladkou múkou v pomere 1:1), soľ, karí korenie, 5 žĺtkov, 2 lyžice sladkej smotany, 50 g tvrdého syra (Primátor).

Príprava:
Rovnako veľké rajčiaky sa umyjú a nechajú odkvapkať. Vršky rajčiakov sa zrežú a vyberú sa jadrovníky. Očistené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny sa podusia na opraženej, nadrobno nakrájanej cibuli na štvrtine masla. Podusené šampiňóny sa zahustia múčnym maslom, osolia, okorenia korením karí a zjemnia žĺtkami zmiešanými so smotanou. Pripravenou plnkou sa rajčiaky naplnia, prikryjú plátkom syra, vložia do ohňovzdornej nádoby vymastenej štvrtinou masla, pokvapkajú roztopeným maslom a pomaly pečú v rúre.

Živi
Suroviny:
4 lyžice kvalitného oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 2 šálky ryže natural, 1 šálku šošovice, 10 klinčekov, 2 lyžičky mletej škorice, 1 lyžičku ďumbiera, 1 lyžičku korenia karí.

Príprava:
Na oleji krátko opražíme rozotrený cesnak a pokrájanú cibuľu. Pridáme klinčeky, škoricu, ďumbier, 1 hodinu namočenú šošovicu, ryžu a karí. Všetko premiešame, zalejeme takým množstvom vody, aby tvorila trojnásobok hmoty surovín (pomer 1:3). Prikryté dusíme do zmäknutia ryže a šošovice.

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001