Receptár.Sk., Chorvátsko. dovolenky, dovolenka, zájazd, zájazdy, ubytovanie, ubytovania, kúpeľné, relaxačné pobyty, krajiny, metropola, metropoly, letoviská, letenky, hotel, hotely, penzión, penzióny, chata," /> Receptár.Sk., Chorvátsko:" />
  • Letenky
  • Hotely
    Kde
    Príchod
    Odchod
  • Zájazdy
  • Knihy
  • Prenájom áut

Gibanica

Recepty zo stránky Receptár.Sk.

Gibanica
Suroviny:
8 až 10 plátkov štrúdľového cesta, 400 g mladého syra alebo tvarohu, 500 g špenátu, 6 vajec, 1 dl kyslej smotany, 100 g masla, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a 1 lyžičku Podravky.

Príprava:
K žĺtkom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, lyžičku Podravky a dobre vymiešame. Pridáme syr alebo tvaroh, smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájaný špenát a z bielkov vyšľahaný sneh. Dno plechu vymastíme maslo a položíme naň dva plátky cesta. Potrieme maslom, rozotrieme plnku, opäť položíme cesto, opäť plnku a dva plátky cesta. Povrch potrieme roztopeným maslom. Gibanicu pokrájame na kocky (poriadne, až na dno plechu), vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 220 stupňov Celzia a ďalších 30 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Upečenú gibanicu necháme asi 10 minút odstáť v otvorenej rúre.

Pridal(a): Rádio Twist, Varíme s Podravkou

Ďalších 5000 receptov nájdete na Receptár.Sk


Autor/zdroj: Receptár.Sk
Text bol naposledy zmenený dňa: 08.11.2001